Loading...

Jak si vybrat sluchátka

27.07.2020 07:49

Sluchátka patří neodmyslitelně k životu, každý obdrží drátová sluchátka společně s telefonem, někdo využívá sluchátka při sportu, při hraní her, při poslechu hudby na procházkách či při jízdě dopravním prostředkem. Možná, že někomu sluchátka vydělávají při online schůzkách. 

Jak ale vybrat ta správná? Jaké jsou druhy sluchátek? To vše se dozvíte v tomto článku. 

Jak vybrat správná sluchátka

Při výběru sluchátek je třeba dbát na několik faktorů. 

Pohodlí

Prvním parametrem je pohodlí. 

Možná se vám zdá, že je tento faktor zbytečný, ale uvědomte si, že sluchátka budete mít z nějakého důvodu často na uších a nechcete, aby vás při poslechu svazovala bolest a nepohodlí. 

Proto je lepší si zajet sluchátka vybrat osobně a vyzkoušet, jak vám jednotlivá sluchátka sedí. 

Kvalita zvuku

Kvalita zvuku je dalším důležitým faktorem. 

S kvalitou zvuku roste také cena. Při výběru záleží, jak často budete poslouchat hudbu a proč budete sluchátka využívat. Pokud je pořizujete za cílem se spojit se svými obchodními partnery nebo s herními přáteli, kvalitu zvuku tolik řešit nemusíte. Pokud se však chystáte poslouchat zejména hudbu a poslech si chcete užít, vybírejte takové sluchátka, které mají kvalitní zvuk. 

Využití

Využití, tedy důvod, proč si sluchátka pořizujete, hraje také významnou roli. 

Online schůzky, práce

K takovým činnostem vám stačí pouze malá sluchátka, drátová či bezdrátová. Pořídit můžete pecky či špunty, kdy špunty mají o něco vyšší kvalitu. Skvělým řešením jsou poté bezdrátová sluchátka, které nejsou vidět, můžete se s nimi volně pohybovat a nemusíte se starat o dráty. 

Sport

Pro sport si vyberte především taková sluchátka, která skvěle drží na uších a jsou bezdrátová. 

Hraní her, ostatní

Ke hraní her můžete zvolit jakákoli sluchátka, která by měla však mít v sobě zabudovaný také mikrofon, abyste se mohli spojit s ostatními hráči. 

Poslech hudby

K poslechu hudby vybírejte především kvalitní zvuk.

Typy sluchátek

Na trhu si můžete vybírat z mnoha druhů sluchátek. Níže si představíme ty nejběžnější.

Pecky

Sluchátka jsou levná, s čímž se pojí také horší kvalita zvuku.

Špunty

Jsou podobné peckám, ale mají lepší kvalitu zvuku, tlumí okolní hluk a na trhu najdete jak levná, tak dražší a kvalitnější sluchátka.

Circumaurální sluchátka

Jedná se o velká sluchátka kolem hlavy, která skvěle tlumí okolní zvuky a opět záleží na kvalitě sluchátek. Najdete jak levnější verze, tak dražší. 

Top značky sluchátek

Mezi nejznámější a ověřené výrobce sluchátek patří Apple, Beats, Samsung, Panasonic, Sony, House of Marley Uplift, Shure, Grado, JBL, 1More nebo třeba Jabra.