Loading...

Ninite - instalace základnch programů nebyla nikdy snažší

04.08.2020 07:50

V momentě, kdy prvně spustíte svůj nový počítač, nebo když přeinstalujete operační systém, je před vás kladen důležitý úkol – nainstalovat software potřebný pro práci, zábavu a pro správné fungování celého systému. Naštěstí existuje několik nástrojů, co vám s touto úlohou pomohou: jedním z nich je program zvaný „Ninite“. V tomto univerzálním nástroji si můžete snadno a rychle vybrat veškeré programy, které požadujete a o vše ostatní se postará on sám. Stačí pouze mít připojení k internetu.

Jak Ninite funguje?

Jediným internetovým prohlížečem, který máte v čistě nainstalovaném Windows 10 k dispozici je „Edge“. Pokud si otevřete tento prohlížeč a adresního řádku napíšete adresu „www.ninite.com“, přesměruje vás na stránku, kde si z tabulky vyberete potřebný software. Veškeré uvedené programy jsou k dispozici k zdarma, a tak se nemusíte bát, že si stáhnete a nainstalujete něco, co po pozdějším použití budete muset buď zaplatit, nebo odinstalovat. Jakmile tak učiníte, ve spodní části stránky – přímo pod tabulkou kliknete na tlačítko „Get your Ninite“ a stáhnete si soubor, který následně spustíte. Po spuštěný tohoto souboru již nebudete muset dělat vůbec nic, pouze čekat. Započne stahování a instalování programů. Jakmile proces bude ukončen, stačí kliknout na tlačítko „OK“ a Ninite se vypne. Soubor, který byl stáhnut se následně automaticky sám smaže.

Otázka však je, jaký software je potřeba do svého počítače nainstalovat. Na internetu je tolik možností. Některé programy jsou placené, některé neplacené a některé jsou vynikající alternativy k placenému softwaru. Samozřejmě si můžete stáhnout a nainstalovat jednotlivé prográmky sami během času a podle potřeby, ale ne vždy se to hodí, a proto je dobré si vše důležité přidat do systému hned na začátku.